Marjolijn van den Assem

Tekeningen en Schilderijen

Nympf Smilax

Marjolijn Uncategorized

“Smilax gets its name from the Greek myth of Krokus and the nymph Smilax. The story is varied. Here’s one version:
Their love affair was tragic and unfulfilled because mortals and nymph weren’t allowed to love each other. For that indiscretion, the man, Krokus, was turned into the saffron crocus, and the woodland nymph, Smilax, into a brambly vine, or the evergreen yew. There are far less poetic and less sanitized versions. Seems it was a popular story thousands of years ago with many variation and interpretations, even today.”
From: The Edible Love of Krokus and Nymph Smilax
zie: Ontvanger onbekend

SmilaxSmilax (foto) krijgt zijn naam van de Griekse mythe die verhaalt van de sterveling Krokus en de nymph Smilax. Hoewel deze mythe talrijke vormen heeft, draait het altijd om de onvervulde en tragische liefde van een sterfelijke mens die een bloem wordt en een bosnymph die in een doornige struik verandert.”
zie: Smilax(Struikwinde)
zie: Bindweed/Winde

Foto onder, linker bovenhoek: Crocus albiflorus = Spring Crocus/Frühlings-safran/Safran printanier
From: Alpine Flowers, Fleurs des Alpes, Alpenpflanzen (12 colour plates with 57 illustrations true to nature)
Alpenpflanzen

zie: Reindeer/Rendiermos(s)
zie: Rosa Pimpinellifolia
zie: Il faut Méditerraniser
zie: Running around in circles
zie: Nietzsche’s Nice
zie: Dooiwind

1 comment

[…] zie: FIVE years of blogging! *** zie: my video’s are on Vimeo zie de serie: atelierbezoek zie de serie: This month’s offer! zie de serie: collections zie de serie: Present from a friend zie: tentoonstellingen zie: dooiwind zie: van alles… […]

Posted by Marjolijn van den Assem » 12-05-2008/12-05-2014, on May 12th, 2014, às 7:53 am. #.

Leave a comment!MessageMarjolijn van den Assem © 2007 - 2013.

Simple Grey theme developed by Rodrigo P. Ghedin.

WordPressFAMFAMFAM
Clicky Web Analytics