Marjolijn van den Assem

Tekeningen en Schilderijen

Röcken revisited…

Marjolijn Uncategorized

sRöcken
Friedrich Nietzsche: Röckener Kirche (pencil on paper) 1858

“Ich wurde in Röcken bei Lützen den 15. Okt. 1844 geboren und empfing in der heiligen Taufe den Namen: Friedrich Wilhelm. Das Dorf liegt gar lieblich da mit seinen umgebenden Gebüsch und Teichen.”
So erinnert sich der vierzehnjährige Friedrich Nietzsche in seiner ersten Autobiographie
“Aus meinem Leben” (1848)
(Nietzsche-Gedenkstätte Röcken)

“In the small German village of Röcken bei Lützen, located in a rural farmland area southwest of Leipzig, Friedrich Wilhelm Nietzsche was born on October 15, 1844. The date coincided with the 49th birthday of the Prussian King, Friedrich Wilhelm IV, after whom Nietzsche was named, and who had been responsible for Nietzsche’s father’s appointment as Röcken’s town minister.”
(Stanford Encyclopedia of Philosophy)

zie: Young Nietzsche
zie: Nietzsche-Dokumentationszentrum
zie: running around in circles
zie: Travelogue (3)
zie: Lago di Cavloggio
zie: close to flowers
zie: oogst

zie: Nietzsche Dokumentationszentrum(4)


2 comments

[…] en Ontwikkelingssubsidie verdiep ik mij bovendien verder in Nietzsche’s sporen rondom zijn geboortegrond. Mijn solo-tentoonstelling “Seelenbriefe” zal nog t/m 20 augustus 2012 in het Nietzsche […]

Posted by Marjolijn van den Assem » artist-in-residency, on May 3rd, 2012, às 7:52 am. #.

[…] In Juli 2012 hebben dertig geïnteresseerden uit de Nederlandse kunstwereld Naumburg(Saale) bezocht. Deze groep is door Dr. Ralf Eichberg ontvangen in het Nietzsche Dokumentationszentrum en tevens in het naastgelegen Nietzsche-Haus, waarbij zowel hij als ik hen hebben rondgeleid, presentaties gegeven en vragen beantwoord. Er verschenen meerdere artikelen in plaatselijke kranten over mijn artist-in-residency-verblijf in Naumburg(Saale) zodat ik in contakt kwam met collega kunstenaars en Nietzsche-kenners ter plaatse. In Naumburg, maar ook in de omringende dorpen waar Nietzsche verbleef, ben ik hartverwarmend ontvangen en kon ik ongestoord in het landschap werken en rondwandelen in Nietzsches voetspoor. […]

Posted by Marjolijn van den Assem » O & O-subsidie, on January 5th, 2015, às 12:18 pm. #.

Leave a comment!MessageMarjolijn van den Assem © 2007 - 2013.

Simple Grey theme developed by Rodrigo P. Ghedin.

WordPressFAMFAMFAM
Clicky Web Analytics