Museum Gouda(4)

Retrospectieve tentoonstelling
… as a stream grows older …
in

MUSEUM GOUDA
van werken op papier
van Marjolijn van den Assem
uit de eigen museum-collectie aangevuld met bruiklenen
uit de periode 1976 t/m 2015
te zien van
22 september 2015 t/m 10 januari 2016

Opening: zondag 20 september om 15.00 uur
r.s.v.p: info@museumgouda.nl
zie: Toespraak(2)

pjjr_beiden_1

Museum Gouda brengt na ruim vijftien jaar weer een overzichtstentoonstelling van het werk van Marjolijn van den Assem. Tussen haar en dit museum bestaat een bijzondere band. Voormalig directeur Josine de Bruyn Kops kocht bijna veertig jaar geleden voor het eerst twee ‘ijle tekeningen’ van de jonge kunstenaar. Vervolgens nam het museum bijna jaarlijks nieuw werk van haar in de collectie op, zodat daarin haar artistieke ontwikkeling goed is te volgen. Een ontwikkeling vol verrassende wendingen terwijl de essentie hetzelfde bleef. Over haar meest recente werk, de geschreven tekeningenserie ‘lettre/Brief/letter/brief’ schrijft Van den Assem op haar blog: “Het seismografische van het handschrift, de voettocht verbeeld, het zuiden en het noorden, de denkweg, ze waren al te lezen in mijn werk sinds de allereerste tekeningen die Museum Gouda in 1978 aanschafte.”

door Marc Couwenbergh, fragment uit de begeleidende tekst bij de tentoonstelling:
as a stream grows older

zie: Museum Gouda(1)
zie: Museum Gouda(2)
zie: Museum Gouda(3)
zie: Atelierbezoek(14)
zie: brevis libellus

depot
Snapshot tijdens werk-selectie in depot Museum Gouda
zie: … as a stream grows older …(2)

5 thoughts on “Museum Gouda(4)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *