Marjolijn van den Assem

Tekeningen en Schilderijen

Aankoop(1)

Marjolijn Uncategorized
Het CODA Museum Apeldoorn heeft een mooie selectie aangekocht uit het Seelenbriefe-werk 2000-2007. Lotte Menkman, de conservator hedendaagse kunst, bezocht een paar maanden geleden mijn atelier. We praatten, we keken, ze had voorkeuren, we overlegden, ze maakte een voorlopige keuze, we richtten een klein tentoonstellinkje in van geselecteerd werk, ze fotografeerde dat en legde een plan voor aan de aankoopcommissie van het museum.
De beslissing is onlangs genomen, enkele herbarium-achtige potloodtekeningen, diverse ruimtelijke, verwelkte-en-schilderend-weer-tot-leven-gewekte bloemen uit serie 1 en serie 2, een rondgevouwen potlood/inkt/nietjes-tekening én een grote grafietstift/inkt-tekening kunnen bij elkaar blijven in het CODA Museum in Apeldoorn. Ik ben vereerd en opgetogen, deze werken geven afzonderlijk én tezamen inzicht in wat ik te zeggen had via “seelenreiche Briefe” uit het verleden. Lotte Menkman heeft zorgvuldig autonome kunstwerken geselecteerd die, voor wie daaarin geïnteresseerd is, nog een achterliggende wereld in zich dragen.
Dan is nu de tijd gekomen om afscheid te nemen van de werken die mij jarenlang omringden, ze in te pakken en naar buiten te dragen. Zo gaat dat, ik moet verder, op een nieuwe reis die al is begonnen*.

*zie: Dooiwind (12 mei 2008)

zie: Collecties(1)
zie: Aankoop(2)


7 comments

Ha Marjolijn, Ja morgen komen ze…ik verheug me erop! Je werk is een mooie aanwinst voor de CODA Museum collectie en ik vind het heel bijzonder dat je de aankopen komt brengen op het moment dat de Holland Papier Biënnale 2008 staat. Ik herinner me nog precies jouw werk op de bënnale van 2006…daar begon het mee! Heel erg leuk dat je nu ook deze biënnale ziet en ben benieuwd naar je reactie. Lotte

Posted by lotte menkman, on July 17th, 2008, às 1:10 am. #.

Lotte, dank je wel, het was een fijne samenwerking en ik ben heel blij dat zo’n mooie selectie uit Seelenbriefe nu in de CODA-collectie is ondergebracht. De Papier Biënnale 2008 ziet er prachtig uit, ik kreeg bijna heimwee naar de vorige!
Groet, Marjolijn.

Posted by Marjolijn, on July 17th, 2008, às 8:32 am. #.

[…] zie: aankoop […]

Posted by Marjolijn van den Assem » collecties (1), on December 20th, 2008, às 12:45 pm. #.

[…] Aankoop « water […]

Posted by Marjolijn van den Assem » collecties (2), on January 1st, 2009, às 5:15 pm. #.

[…] Aankoop « collecties […]

Posted by Marjolijn van den Assem » collecties (3), on January 5th, 2009, às 4:12 pm. #.

[…] zie: aankoop […]

Posted by Marjolijn van den Assem » collecties (4), on January 20th, 2009, às 11:01 am. #.

[…] 59 6511 TB Nijmegen NL http://www.museumhetvalkhof.nl zie: Aankoop door CODA Apeldoorn // « Museum Het […]

Posted by Marjolijn van den Assem » The Valkhof Experience, on February 19th, 2010, às 10:48 am. #.

Leave a comment!MessageMarjolijn van den Assem © 2007 - 2013.

Simple Grey theme developed by Rodrigo P. Ghedin.

WordPressFAMFAMFAM
Clicky Web Analytics