Aankoop(1)
Het CODA Museum Apeldoorn heeft
een mooie selectie aangekocht

uit het Seelenbriefe-werk 2000-2007.
Lotte Menkman, de conservator hedendaagse kunst,
bezocht een paar maanden geleden mijn atelier.
We praatten, we keken, ze had voorkeuren, we overlegden,
ze maakte een voorlopige keuze,
we richtten een kleine tentoonstelling in van geselecteerd werk,
ze fotografeerde dat en legde een plan voor
aan de aankoopcommissie van het museum.
De beslissing is nu genomen,
enkele herbarium-achtige potloodtekeningen,
diverse ruimtelijke,
verwelkte-en-schilderend-weer-tot-leven-gewekte bloemen
uit serie 1 en serie 2, een rondgevouwen potlood/inkt/nietjes-tekening
én een grote grafietstift/inkt-tekening
mogen bij elkaar blijven in het CODA Museum in Apeldoorn.
Ik ben vereerd en opgetogen, deze werken geven afzonderlijk
én tezamen inzicht in wat ik te zeggen had
via “seelenreiche Briefe” uit het verleden.
Lotte Menkman heeft zorgvuldig autonome kunstwerken geselecteerd
die, voor wie daaarin geïnteresseerd is,
nog een achterliggende wereld in zich dragen.
Dan is nu de tijd gekomen om afscheid te nemen van de werken
die mij jarenlang omringden, ze in te pakken en naar buiten te dragen.
Zo gaat dat, ik moet verder, op een nieuwe reis die al is begonnen*.

*zie: Dooiwind (12 mei 2008)

zie: Collecties(1)
zie: Aankoop(2)

  

7 thoughts on “Aankoop(1)”

  1. Ha Marjolijn, Ja morgen komen ze…ik verheug me erop! Je werk is een mooie aanwinst voor de CODA Museum collectie en ik vind het heel bijzonder dat je de aankopen komt brengen op het moment dat de Holland Papier Biënnale 2008 staat. Ik herinner me nog precies jouw werk op de bënnale van 2006…daar begon het mee! Heel erg leuk dat je nu ook deze biënnale ziet en ben benieuwd naar je reactie. Lotte

  2. Lotte, dank je wel, het was een fijne samenwerking en ik ben heel blij dat zo’n mooie selectie uit Seelenbriefe nu in de CODA-collectie is ondergebracht. De Papier Biënnale 2008 ziet er prachtig uit, ik kreeg bijna heimwee naar de vorige!
    Groet, Marjolijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *