Pril

Waterknoop bij Schutterskaai 2009
acryl op museumkarton 23 x 30cm

Het buitenschilderen bracht ons deze week
in de buurt van  Polsbroek.
Het landschap was er veelkleurig, de lente schril
en tegen de wind viel niet te schuilen.
Zoals gebruikelijk hebben we doorgezet.

In het weiland bij Polsbroek
-waterknoop bij Schutterskaai- 2009

Waterknoop bij Schutterskaai 2009
acryl op museumkarton 23 x 30cm

zie: buitenschilderen
zie: present from a friend (4)
zie: luchtgevecht
zie: snijden
zie: the grass
zie: Buitenplaats

8 thoughts on “Pril”

 1. …. en de wolken trokken verder … of hoe je het toch wat somber uitziende landschap kleur weet te geven. Achter de wolken schijnt de zon? Mooi dat je hebt weten stand te houden in die wind. In 2008 leek het woester weer of was jij toen in een woestere bui?

  groet-je
  marja

 2. Het duurt meestal wel een tijdje voordat ik mijn draai heb gevonden temidden van die onherbergzaamheid. Dit was de eerste sessie van dit seizoen, die uit 2008 (geplaatst bij “nieuw seizoen”) de laatste van dat seizoen, dat scheelt veel. Je palet, het slootwater, de gebruikte tubes moeten voor het grijpen liggen, welke kwasten voldoen voor dit uitzicht, waar staat/ligt de papiervoorraad, allemaal zaken die uitmaken, rituelen die schelen. Mooi dat je dat verschil hebt opgemerkt, Marja, dank je wel voor je reaktie!

 3. Hi Marjolijn,

  Leuk de foto’s bij de schilderijen te zien. Wat een (bijna) storm, wat een enorme hoeveelheid groen en wat een kracht zat er in de atmosfeer. Het is je gelukt daar uitdrukking aan te geven, de schilderijen zijn vol energie en “tintelen”.
  Bijzonder om aan het eind van de ochtend ons werk te bespreken en te ontdekken dat we de zelfde kleuren hebben gezien en gebruikt.
  Ik verheug me op volgende week, lieve groet,
  Edy

 4. Bedankt voor je reaktie, Edy en tot volgende week, maar dan niet meer bij die “waterknoop” waar een boze, wegjagende boerin-met-hond ons niet welgezind is!
  liefs, Marjolijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *