STEUN Museum Schiedam!

LAATSTE NIEUWS TOEGEVOEGD:

DE RUIM ACHTHONDERD HANTEKENINGEN EN BIJNA HONDERD AANMOEDIGINGEN TROKKEN WAARSCHIJNLIJK NOG ENKELE RAADSLEDEN OVER DE STREEP!
HARTELIJK DANK AAN IEDEREEN DIE DE PETITIE ONDERTEKENDE!

Op 16 juni 2015 werd tijdens een raadsvergadering
het Stedelijk Museum Schiedam met een kleine meerderheid “gered“.
Er wordt nu een transitie-manager benoemd ter reorganisatie,
waarbij wij – als liefhebbers van mooie tentoonstellingen-
ons hart vasthouden …

StedMusSch(4)

STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM, een pareltje in museumland,
VERKEERT IN EEN NOODSITUATIE!

STEUN het STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM:
hét museum met hart voor actuele Nederlandse (teken)kunst,
met een directeur die het museum tot bloei bracht,
het museum dat de Nederlandse bijdrage aan de Biënnale van Venetië 2015 leverde,
het museum met vele spraakmakende en door kunstcritici lovend ontvangen tentoonstellingen.

Het Stedelijk Museum Schiedam is uiterst belangrijk is voor het culturele klimaat, niet alleen lokaal en regionaal maar zeker ook nationaal, door het fantastische niveau dat door directie, conservatoren en medewerkers is bereikt in hun tentoonstellingen. Met de acceptatie van het opgestelde “herstelplan” zijn met inspanning en goede wil de huidige financiële en organisatorische obstakels te overwinnen!

NU! NU! NU! is de kunst in het geding en uw steun noodzakelijk!

ONDERTEKEN DE PETITIE EN STEEK DAARMEE HET STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM EEN HART ONDER DE RIEM:
http://www.petities24.com/steun_stedelijk_museum_schiedam

 

StedMusSch(3)

LATEN WE DE TIJDGEEST KEREN EN DE IMPORTANTIE VAN KUNST ONDER DE AANDACHT BLIJVEN BRENGEN!

En vooral: BEZOEK HET MUSEUM!

zie: Stedelijk Museum Schiedam
zie: Biënnale Venetië 2015
zie: Tentoonstelling “Anything but homeless” verlengd!

9 thoughts on “STEUN Museum Schiedam!”

 1. Het Stedelijk Museum Schiedam verdient alle steun! Er is een voortreffelijke directeur en staf! Niet alleen grote overzichten worden getoond (zoals Nul-Zero en Nederlandse kunst na 1945), maar ook prachtige exposities van jongeren.die toonaangevend zijn. Het museum heeft in die zin een voortrekkersrol!

 2. Waar geen wil is, is geen weg. Dat geldt overal. Ik weet wel dat het relatief kleine museum in Schiedam al jaren – eigenlijk ook al voor het bewind van Diana Wind- boeiende tentoonstellingen maakt, en soms ook nog prachtig is ingericht.

  En ja, wat is relevantie? Waar een wil is, wordt iets al relevant.

  Ik kan me dus evenzogoed een onzichtbaar ondergronds museum voorstellen dat mede gesubsidieerd wordt door de staat of de gemeentelijke overheid. Maar goed, ik ken de slangenkuil in het Schiedamse niet zo goed. Kan daar dus moeilijk over oordelen. Het zou het college aldaar natuurlijk wel sieren als zij zich in positieve zin uit. Je kunt ook het museum ook met de kaasschaaf weer wat dunner maken of allerlei nieuwe eisen stellen, maar dat is een soort afgedwongen infuus. Zeg dan gewoon “We stoppen ermee. Zoek het maar uit met die kunst daar”. Maar ik vraag me af of men dat zo wil zeggen. Maar trek dan de konsekwenties en steun het volmondig en bezie dan samen hoeveel geld er op termijn in de gemeentekas beschikbaar is.

  1. Bedankt, Otto, dit was bedoeld om van ons -kunstenaars- een positief geluid te laten horen aan de mensen van het Stedelijk Museum Schiedam. Het is dramatisch wat bijna alle musea in Nederland nu overkomt, geld is de maatstaf.
   WIJ werken gewoon door -desnoods zonder geld- WIJ zijn onaantastbaar, laten we ons roeren zolang dat kan!

 3. Eerlijk gezegd is nog steeds de belangrijkste (en voor mij de enige) reden om Schiedam te bezoeken het Stedelijk Museum Schiedam.

  Vandaag bij een auto-ongeluk bij omgekomen Nobelprijs en Abelprijs winnaar John Nash, ontwaarde het, later naar hem vernoemd Nash-evenwicht.
  Hoewel ik de kunst van de toepassing van deze speltheorie niet versta, krijg ik de indruk dat de maatregelen die genomen worden om te bezuinigen wel eens averechts kunnen werken. De willekeur, door democratisch verkozen mensen die de dienst uitmaken bij de plaatselijke en landelijke overheden of onbekwame pluche plakkende ambtenaren die het benodigde vernuft en dus inzicht in deze spel-materie te zeer ontberen, om de consequenties van hun handelen te overzien, lijdt wellicht tot onherstelbare fouten door negatief exponentieel verdeeld gelden. Lees bezuinigingen die dus ook het beoogde doel: minder uit te geven door te besparen op uitgaven voor musea. Bijvoorbeeld de imagoschade die effect heeft op de gehele economie van Schiedam en omstreken en zelfs ook Nationaal gevolgen enige gevolgen kan hebben.

  De vraag is dus of er ook economen zijn geraadpleegd die met alle (danwel zoveel mogelijk) factoren rekening hebben gehouden, zoals het imago van de stad Schiedam in verband met het stedelijk Museum Schiedam etc.
  Of zijn het de voornoemden uit het ‘lokale milieu’, die met hun weliswaar ‘bestuurlijke ervaring’, toch als leken zonder verstand van kunst en kennis van economische consequenties, die weer de verkeerde de beslissingen voor het lokale milieu nemen?

  1. Deze onvervalste Wilfred-reactie doet mij deugd!
   ALLE bezuinigingen op cultuur zijn slecht voor het HELE land en omstreken, reken maar …

 4. Prachtige tentoonstellingen gezien in Schiedam de laatste jaren. In kwaliteit kan Stedelijk Museum Schiedam zich meten met de groten. Daarvoor reis ik graag van Amsterdam naar Schiedam, ook al heb ik hier keus te over in musea. De aandacht voor werken op papier, voor hedendaags werk, daar kom ik speciaal voor. Samen met de Ketelfactory de enige reden voor mij om naar Schiedam te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *