Jenseits des Nordens (6)

Jenseits des Nordens (part two)  (41) (44) (48) 2010 olieverf op linnen 50x40cm. elk

“Welbeschouwd ben ik het zelf geweest, dat dier uit zee: bijna elke zin in het boek is bedacht, te voorschijn geglipt te midden van die rotsachtige wirwar in de buurt van Genua, waar ik alleen was, en zelfs met de zee nog geheimpjes had. Nog op dit moment wordt naar mijn gevoel, als ik toevallig met het boek in aanraking kom, ongeveer iedere zin een slip, waaraan ik iets onvergelijkelijks opnieuw uit de diepte trek:

het siddert over zijn hele huid van het zachte huiveren der herinnering”.

(ecce homo, Friedrich Nietzsche)

zie: Jenseits des Nordens (1)
zie: Jenseits des Nordens (2)
zie: Jenseits des Nordens (3)
zie: Jenseits des Nordens (4)
zie: Jenseits des Nordens (5)
zie: ijs en hooggebergte
zie: Abbildbar

11 thoughts on “Jenseits des Nordens (6)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *