Nieuw Beeld (1)

Vincent Petit en ik zijn begonnen met het maken van een nieuw vier-delig wandbeeld (140x85x45cm.). Vier gevouwen bloemen uit de via campagnano (zie: Seelenbriefe) zullen op elkaar worden gestapeld aan een grote naald in de muur. Omdat 2 mm. plaatstaal, zoals we van plan waren te gebruiken,  toch te zwaar lijkt te gaan worden hebben we besloten om 4 mm. aluminium te gaan proberen. Eerst timmer ik de lijnen van de werktekening in het metaal, daarna snijdt Vincent die tekening uit en werkt de rafelige randen bij. Vervolgens kunnen de bloemen door Vincent vervormd worden op mijn aanwijzingen. Als het poedercoatbedrijf zijn werk gedaan heeft komen de vier losse beelden naar mijn atelier en begint mijn schilderwerk (Hoe krijg ik die spanning terug op de lijnen?).
De uiteindelijke compositie zal voortkomen uit de volgorde van aaneenrijgen.

zie: Beeld in wording

zie: Proefbeeld

zie: Seelenbriefe

foto’s boven: Vincent Petit aan het werk en “via campagnano”, uitgangspunt voor vier-delig metalen beeld (van onderaf gezien).

3 thoughts on “Nieuw Beeld (1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *