Rapids…

Rapids form in a similar way to waterfalls. The river bed drops down steeply, but not as a cliff, otherwise a waterfall would form. Rapids can often be found above waterfalls where the river bed is starting to drop.

Untitled from Marjolijn van den Assem on Vimeo.

Rapids: areas of greatly disturbed water across a river. Unlike waterfalls, rapids are the result of a continuous and relatively gentle slope, rather than a sudden vertical drop.
(answers.com)

De stroom snelt naar de afdaling… eenheid spreidt wijd.

Een stroomversnelling is een hydrologisch verschijnsel dat bestaat uit het deel van een waterstroom dat door verlies van hoogte over een korte afstand versterkt wordt in snelheid en niveau en meestal turbulente stromingen tot gevolg heeft. Stroomversnellingen kunnen vaak worden herkend aan een versmalling van de stroom en aan rotsen die boven het water uitsteken. Als stromend water over en om de rotsen heen golft, ontstaan luchtbellen, waardoor het water een witte kleur krijgt en wildwater doet ontstaan.

zie: capricious
zie: Flash!
zie: chinese waterval

One thought on “Rapids…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *