beeld in wording…

via campagnano 2004/2008 o.i.inkt/nietjes op papier (uitgesneden) 70x45x18cm.

Vincent Petit werkt aan incorporare (5) 2008, 4mm. plaatstaal, rondgebogen, uitgesneden, gelast.

Vincent Petit (metaalbewerker/ijzerkunstenaar/smid/inspirator/krachtpatser) en ik denken aan een nieuwe samenwerking, aan een nieuw beeld. In zijn werkplaats aan de Lek, in een deel van een enorme scheepsloods, maakten we al meerdere incorporare-beelden. Het 4mm. dikke plaatstaal wordt om mij heengebogen (1.70cm hoog, op mijn postuur) waarna ik met een “centerpoint” de tekening in het staal timmer. Dan begint Vincents snijbrandwerk (hij wilde dat ik dat zelf deed, ik heb het geprobeerd…) op mijn aanwijzingen. Onbegrijpelijke krachten komen vrij bij de staalvervormingen, er moeten takels en heftrucks aan te pas komen om het staal mijn wensen te laten volgen. Verhitten, vervormen, afkoelen, kloppen, lassen, schuren. Soms moet alles herhaald omdat ik bij nader inzien tot ander inzicht kom! Vincent blijft geduldig en bewerkt het staal net zo lang tot ik volledig tevreden ben. Het is een hechte samenwerking, voor mij ongekend. Schilderen doe je in je eentje*, een plaatstalen beeld maken doe je sámen. Binnenkort beginnen Vincent Petit en ik aan een kant-achtig-uitgesneden beeld van vier opgestapelde bloemen van de via campagnano (zie Seelenbriefe) dat we sterk gaan vergroten. Een grote investering, in geld en energie, opmaat voor een dooiwind*-beeld, plannen genoeg…

* zie: buitenschilderen

* zie: dooiwind

* zie: Nieuw Beeld

8 thoughts on “beeld in wording…”

  1. Wat een inspiratie, energie en toewijding! Na het lezen en beleven van je boek Seelenbriefe was ik toch heel nieuwsgierig naar je Blog.
    Ik ben geraakt door de intensieve en gepassioneerde manier van werken! Heel veel succes met het nieuwe project, dat ik zeker digitaal zal volgen!
    Minke Oosterlaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *