Piet & Ida Sanders

Het is mij een grote eer
deel te mogen uitmaken van de tentoonstelling:

catalogusPietSanders

Van 30 juni t/m 21 oktober 2012
in het STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM:
Piet en Ida Sanders. Een leven met kunst.”
Tentoonstelling ter ere van de honderdste verjaardag
van Piet Sanders en ter nagedachtenis
aan zijn echtgenote Ida Sanders.
De tentoonstelling omvat een selectie van ruim honderd werken
die in het huis van het echtpaar Sanders aanwezig waren
en een selectie van de kunstwerken die zij
aan het Stedelijk Museum Schiedam hebben geschonken.
Kunstenaars uit de COLLECTIE SANDERS in de tentoonstelling:

Roger Ackling, Pierre Alechinsky, Karel Appel, Jean (Hans) Arp, Enrico Baj, Iginio Balderi, Claire Begheyn, Roger Bissière, Pierre Buraglio, Christo en Jeanne-Claude, Anne Chu, Geneviève Claisse, Nathan Cohen, Willie Cole, Constant, Corneille en Jean-Clarence Lambert, Wessel Couzijn, Tony Cragg, Michael Creighton, Ger van Elk, Max Ernst, Armand Fernandez, Jackie Ferrara, Barry Flanagan, Lucio Fontana, Naum Gabo, Gilbert & George, Johannes Girardoni, Alphonse Guillot, John Hejduk, Sjef Henderickx, Hendriks, Carol Hepper, Barbara Hepworth, Gottfried Honegger, Willem Hussem, Joolen, Anish Kapoor, Imi Knoebel, Harry van Kruiningen, Hildo Krop, Darren Lago, Maya Lin, Jacques Lipchitz, Charles Long, Marino Marini, Allan McCollum, Julian Opie, Meret Oppenheim, Tom Otterness, Panamarenko, Gaetano Pesce, Pablo Picasso, Serge Poliakoff, Arnaldo Pomodoro, Roger Raveel, George Rickey, Cornelius Rogge, Ulrich Rückriem, Marc Ruygrok, Salvo, Gerard Ernest Schneider, Jan Schoonhoven, Gino Severini, Joel Shapiro, Elise Siegel, Mario Sironi, Susan Smith, Jesús Rafael Soto, Malte Spohr, Susanna Starr, Per Abramsen, Piet van Stuyvenberg, Tilman, Narcisse Tordoir, Marjolijn van den Assem, Albert Verkade, Claude Viallat, Henk Visch, Carel Visser, Hendrik Nicolaas Werkman, David Ben Zadok.

Schermafbeelding 2012-08-12 om 12.43.43

Ger van Elk, Portret van echtpaar Sanders(detail), 1987,
olieverf op doek/ foto’s,
140 x 112 cm, collectie Piet en Ida Sanders.

zie: NU TE ZIEN
zie: collections
zie: All About Drawing(2)
zie: All About Drawing(3)

One thought on “Piet & Ida Sanders”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *