seismic activity

http://www.avo.alaska.edu/webicorders/Redoubt/RDN_EHZ_AV.php:

Mijn manier van tekenen noem ik “seismografisch”. Mijn hand begeleidt de hersenstroom als weerslag van beweegredenen. Een snel handschrift wordt voortgestuwd door de drang om minutieus vast te leggen. Wat waargenomen lijkt, opgeslagen was, aangeboord kan worden, doet zich voor. Vaardig vloeit de vanzelfsprekendheid, zó en niet anders, meldt de seismograaf.
Het resultaat laat zich lezen.

zie: Potlood op papier
zie: Splash!
zie: Parallel Falls
zie: Tsjechof

Antonin Artaud: Bij heftige schokken van lichaam of ziel bestaat geen menselijke seismograaf waarmee in mijn ogen een nauwkeuriger meting van mijn pijn verricht kan worden dan de bliksemende van mijn geest.

2 thoughts on “seismic activity”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *