Marjolijn van den Assem

Tekeningen en Schilderijen

seismic activity

Marjolijn Uncategorized

http://www.avo.alaska.edu/webicorders/Redoubt/RDN_EHZ_AV.php:

Mijn manier van tekenen noem ik “seismografisch”. Mijn hand begeleidt de hersenstroom als weerslag van beweegredenen. Een snel handschrift wordt voortgestuwd door de drang om minutieus vast te leggen. Wat waargenomen lijkt, opgeslagen was, aangeboord kan worden, doet zich voor. Vaardig vloeit de vanzelfsprekendheid, zó en niet anders, meldt de seismograaf.
Het resultaat laat zich lezen.

zie: Potlood op papier
zie: Splash!
zie: Parallel Falls
zie: Tsjechof

Antonin Artaud: Bij heftige schokken van lichaam of ziel bestaat geen menselijke seismograaf waarmee in mijn ogen een nauwkeuriger meting van mijn pijn verricht kan worden dan de bliksemende van mijn geest.

2 comments

[…] o.i.inkt op papier 122×92cm. elk zie: Cascata d’acqua zie: Splash! zie: Snow-eater zie: seismic activity « gesloten circuit Echo van de overwal […]

Posted by Marjolijn van den Assem » Am Wasserfall, on October 21st, 2010, às 12:57 pm. #.

[…] voortvloeit. Bij jou is dit denkproces te lezen in de kneedvormen, de vervloeiing, bij mij in het seismografisch handschrift. Door de verregaande identificatie met water, golf, steen, maken we juist deel uit van […]

Posted by Marjolijn van den Assem » WisselWerking…, on April 6th, 2011, às 1:18 pm. #.

Leave a comment!MessageMarjolijn van den Assem © 2007 - 2013.

Simple Grey theme developed by Rodrigo P. Ghedin.

WordPressFAMFAMFAM
Clicky Web Analytics