luchtgevecht

luchtgevecht, juni 2008 o.i.inkt/water op museumkarton
30 x 23 cm elk

Met een hoofd vol virtuoze chinese voorbeelden bevond ik mij in een weiland bij Oudewater. Een sloot, een weiland, een hek, een beboste horizon en veel lucht in zicht. Het blauw vol witte wolken, niet-bij-te-houden-wolken, in het midden een langzaam opbouwend grijs. Snelle notities met inkt, zoeken naar sjabloon. Maar hoe die wolken ter plekke ruimtelijk te maken zonder snijden en nieten, zoals later, ‘s winters, uit weemoed geboren, in het atelier? Terwijl ik een hekel heb aan “gewassen”-inkttekeningen vanwege de onverwachte effecten, zag ik mezelf nu voorzichtig mijn nieuwe chinese kwast in het slootwater dopen en in mijn vuistje lachen. Een stroom van luchtgevechten volgde. Toch nog iets gebeurd vandaag!

zie : buitenschilderen.

zie : “waterval”, van 16 juni 2008, over bezoek aan Hong Kong/China/Taiwan: calligrafie-tentoonstellingen.
zie: Parallel falls

in de polder 2008 acryl/o.i inkt/nietjes op papier 28x38x24cm.

9 thoughts on “luchtgevecht”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *